Tanulmányi kirándulás Németországba (Sülysáp)

A sikeres vizsgák után – jól megérdemelt jutalomként – Mechatronikai technikus tanulóink (akik azóta már kollégáink) egy hetes kiránduláson vehettek részt az ebm Hungary Kft. németországi anyavállalatánál.

Az utat egy kisbusszal tettük meg és bizony mind az oda, mind a visszaút egy egész napot vett igénybe. Szállásunk Bad Mergentheim főteréhez közel, egy kellemes kis hotelben volt. A wellness részleg ugyan nem működött ott tartózkodásunk alatt, de nem is nagyon lett volna rá időnk a sok program mellett.

Az első napon Mulfingen-ben kezdtünk, ahol kezdésként rögtön megmutatták a cégen belüli képzési helyszíneket és sor került a duális képzés német megfelelőjének ismertetésére. Láthattuk az ottani diákokat munka közben és kipróbálhattunk több, általuk készített vizsgadarabot. Mikor megtudtuk, hogy jelenlegi projektjük egy segway „házilagos” összeállítása komolyan elkezdtük fontolgatni annak lehetőségét, hogy jövő évi vizsgamunkaként elektromos gokartot is készíthetnénk.

Az ebédet már Niederstetten-ben fogyasztottuk el. A délután pedig el is telt az ottani gyáregységben tartott idegenvezetéssel.
Ezt követően gyors látogatást tettünk Rothenburg ob der Tauber városában, melynek vára, vagy pontosabban középkori városnegyede valóban érdemes a megtekintésre.

Másnap a mulfingeni központban Thomas Wagner Úr az ebmpapst csoport termelési igazgatója személyesen köszöntött bennünket, mint az első magyar végzős évfolyamot. Bernhard Bamberger Úr, a helyi üzemegységek termelési vezetője pedig volt szíves – a bemutató teremben – személyesen ismertetni a vállalt termékpalettáját, történetét és jövőbeli terveit.

A hátralévő időt Hollenbachban töltöttük, ahol is a logisztikai rendszer működésével ismerkedhettünk meg. Műszaki emberek lévén, őszintén csodáltuk az automatizált raktár működését, de erről a területről sajnos nem készíthettünk képeket.

A rendkívül sűrű és tartalmas program mellett maradt időnk egy kis bevásárlásra, valamint a helyi konyha (különös tekintettel a kézműves sörök) kipróbálására is.

 

 

 

 

 

Ezúton is köszönjük német kollégáinknak a sok programot és időt, amit ránk szántak!